top of page

Referenties/Ervaringen

Individuele Coaching 

Ik heb bij Alive & Coaching een individueel coachtraject gevolgd vanuit mijn werkgever omdat ik was uitgevallen met burn-out klachten. Het traject heeft volledig aan mijn verwachtingen voldaan. Wat ik het prettigst vond was de persoonlijke aandacht en de rust die Lucienne uitstraalde. Haar betrokkenheid en oprechte benadering gaven mij de veiligheid vanuit mezelf opnieuw naar de werkelijkheid te kijken. Ik heb meer rust gevonden en het is gelukt om patronen te veranderen en terug te komen in mijn kracht.  

Training ‘Ont-Moeten”

Deze training kwam voor mij echt op het juiste moment. Ik was mezelf zo hard aan het voorbij rennen. Ik was zo moe. Zonder dat ik me daar echt bewust van was. Ik leefde blijkbaar op adrenaline. Door de bijeenkomsten kwam er ruimte voor reflectie. Door de oefeningen kon ik erbij stil staan hoe mijn lijf zich voelde. Er kwam ruimte voor rust. Na de eerste bijeenkomst heb ik zó lang geslapen. Eindelijk kon ik eens goed uitrusten. Ik ben door de training tot het inzicht gekomen dat ik beter voor mezelf ga zorgen. Om dit te doen zal ik mijn leven anders indelen en patronen doorbreken. De eerste stappen hiervoor heb ik tijdens de training kunnen zetten. Wat een enorm waardevolle training. Echt onwijs bedankt, Lucienne! 

Training ‘Ont-Moeten” 

De combinatie tussen haptonomische oefeningen en coaching is echt uniek en biedt een meerwaarde! Dat maakt het anders/onderscheidend. Doordat de groep klein was voelde ik me veilig en kon ik me openstellen. Het leerdoel hielp mij om concreet te worden en focus te houden. De locatie en alles rondom de training was werkelijk top geregeld, je bent echt even afgesloten van de buitenwereld en je voelt je echt verwend. Lucienne heeft de bijzondere gave om veel te zien (wat voor een ander niet zichtbaar is), scherp te analyseren en op een positieve wijze, de juiste terugkoppeling te geven. Ik heb de training daardoor als positief en leerzaam ervaren!  

Training ‘Ont-Moeten” 

Voor mij was deze cursus heel goed getimed. Ik heb veel gehad aan de haptonomische oefeningen. En het feit dat het een kleine groep was is mede één van de succesfactoren, er was veel ruimte voor iedereen. De begeleiding en aanwezigheid van Lucienne vond ik heerlijk. Precies goed eigenlijk. Ze geeft mensen ruimte en laat ze in hun waarde. Oprecht, dat klopt en is zuiver. Dat is geen maniertje of iets aangeleerds. Dat is echt een kracht. Met goed luisteren, goeie oefeningen en goeie vragen stellen maakt ze daardoor iets los! Wat ik nu vooral meer voel is dat ik er mag zijn zoals ik ben. Ik omarm mijn gevoel veel meer dan voorheen. En steeds vaker zonder oordeel. Het mag. En dat doet me enorm goed. Ik voel dat ik goed voor mezelf zorg. Ik ben er zelfs trots op, ondanks dat het niet altijd de makkelijkste weg is. 

Training 'Ont-Moeten"

Onlangs heb ik deelgenomen aan de training 'Ont-Moeten". Ik kan deze training van harte aanbevelen aan iedereen die kennis wil maken met Haptonomie en wil ontdekken wat dit voor je kan doen. Het was goed om stil te staan bij mezelf en aandacht te hebben voor hetgeen ik wil veranderen. De training heeft me inzicht gegeven in mezelf en mijn gedrag en ik ben me weer bewust van de kracht van mijn eigen lijf. Nu kan ik verder met bewust te oefenen wat ik heb geleerd en mezelf trainen mijn patronen echt te veranderen. 

Workshop Haptonomie (div. deelnemers)

De workshop heeft mij wakker geschud, en doen beseffen dat ik hier meer mee wil doen. Eerder luisteren naar wat mijn lichaam zegt, en niet alles met het hoofd beredeneren.

Deze workshop heeft mij nog bewuster gemaakt van de kunst te luisteren naar mijn lijf!

De Workshop was een middag rust in een hectische tijd. Goed, zinvol en fijn om even stil te staan en te luisteren naar je lichaam. Wat nog best moeilijk is, maar wat Lucienne op een hele prettige, nuchtere manier begeleidt!

Ik vond de workshop erg gezellig én leerzaam. Je staat stil bij dingen waar je normaal gesproken aan voorbij zou gaan. Ik heb hier door de workshop meer zicht op gekregen!

Ik vond het leuk om tijdens de workshop andere mensen te leren kennen die ook geïnteresseerd waren in dit onderwerp. Ik vind de workshop heel geschikt in deze tijd waarin veel mensen gehaast zijn en niet meer letten op wat hun lichaam allemaal te vertellen heeft!

Lucienne creëert een hele prettige sfeer zodat je je echt onder kunt dompelen in de workshop. Je bent totaal in het nu en nergens anders. De afstemming van locatie, sfeermakers, rust en een zeer goede balans tussen theorie en ervaringsgericht leren maken deze middag zeer geslaagd.

Lucienne is een deskundig trainer en schept daarnaast een veilige sfeer door zichzelf ook kwetsbaar op te stellen. Daardoor durfde ik me open te stellen. En de schijnbaar simpele oefeningen brengen meer aan het licht over jezelf dan je vooraf kunt bedenken.

De workshop Haptonomie heeft me bewust gemaakt dat ik in het dagelijks leven dichter bij mijn gevoel mag blijven en er naar te handelen i.p.v. te negeren. 

Een verrassende workshop welke stof tot nadenken en bewust(er) voelen geeft!

 Uit je hoofd en in je lijf. Luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft!

 Een hele bijzondere middag. Aan het eind voelde ik meer in contact met mezelf!

Ik heb de workshop Haptonomie als inspirerend ervaren!

Ik heb de workshop Haptonomie als ontspannend ervaren. Ik ben me bewust geworden van hoe angst zich vastzet in mijn lijf en hoe dit mijn handelen beinvloed. Ik heb tijdens de workshop ook ervaren hoe ik dit los kan laten en welk effect dat op mij heeft. Voor mij voelde dat als een enorme doorbraak! 

 Ik heb gemerkt dat ik het gedrag en opmerkingen van anderen veel te serieus neem!

Een nieuwe kijk op oude handelingen. Meer bewust van het nu en mijn stappen hierin!  

Workshop Inspiratie voor je werk en leven (div. deelnemers)

De workshop heeft mij weer scherper gemaakt ten opzichte van mijzelf, wat ik juist wel nodig heb in het dagelijkse leven, zowel op werk- als privégebied. Ik vond het contact met de medecursisten en Lucienne zelf erg leuk. Mooi om te zien hoe we als groep e.e.a. durfden te delen en met aandacht naar elkaar luisterden en zelfs motiveerden.

Ik heb inspiratie gekregen door de workshop, omdat ik helder heb gekregen waar mijn talenten liggen en dat dat de dingen zijn die ik het liefste doe. De workshop heeft structuur gegeven aan de warboel in mijn hoofd en inzicht gegeven in wat me belemmert om dat te doen waar mijn hart ligt.

bottom of page